Egyszer volt, hol nem volt (naná, hogy az üveghegyen túl) néhány jó barát, akik együtt jártak borozgatni, de együtt mentek szüretelni egymás szőlőjét is. Sőt, ha kellett, együtt ragadtak kapát, kaszát, ha kis szőlőiket rágó rút sarjak ellen indultak harcba. Majd együtt jártak el jó borokat inni hét végén, később pedig már hét közben is. Annyi, de annyi sok szép élményt gyűjtöttek és annyi, de annyi bort megittak eközben, hogy úgy érezték, meg kell, hogy osszák az élményeiket Veled is, kedves olvasó.

A Borkémek nem mondják meg Neked, hogy milyen bort igyál, de megmondják Neked azt, hogy Ők mit isznak, hol isznak és szerintük mi a jó. A Borkémek megkóstolnak drága és olcsó borokat, hétköznapi borokat és borkülönlegességeket, hazai borokat, külföldi borokat, borokat onnan, ahol tengernyi szőlő éldegél, és borokat onnan, ahol még szőlő is alig van.

S, hogy kik is a Borkémek valójában, a Borkémek társasága az vajon mi? Ez legyen hétpecsétes titok! Aki pedig mégis felfedi a Borkémek titkát, változzon borecetté a legféltettebb bora, vagy egyszerűen csak száradjon le a keze!
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.