10
sze
Import borra szorul Magyarország?
Jó minőségű, de kevesebb kevesebb lesz a termés az előző évhez képest, ezért az olcsóbb termékeket várhatóan importborral helyettesítik a palackozóüzemek - írja a Magyar hírlap.

A prémium kategóriából ugyanakkor ebben az évben is változatlan mennyiség készül - olvasható a lapban. A cikk szerint az aszály és az egymást váltó hőhullámok miatt hozzávetőleg kétmillió hektoliternyi újborral számolnak idén a termelők, ami a hazai 2,3 millió hektoliteres fogyasztás kielégítésére sem lesz elegendő.

Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára úgy nyilatkozott: az elmúlt években rendre jelentős mennyiségű, főként olasz bor érkezett Magyarországra, ám nem volna szabad, hogy az import ekkora teret nyerjen magának, a külföldi termékeket csupán a választék bővítése miatt kellene behozni.

A lap azt is ismertette, hogy Magyarországon kellő, 190 ezer hektár szőlőművelésre alkalmas termőterület áll rendelkezésre, ugyanakkor ebből csupán 82 ezer hektárt használnak ki.

Forrás: Híradó.hu

még több hír
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.