05
ápr
Van ugye egy tündérbogár, megacsintalan keresztfiam, akihez biológiai okokból egy papa-mama páros is társul, kik olykor ugyanolyan borszivacsként viselkednek, mint én. A napokban velük sikerült együttülnöm egy palacknyi Névtelen Cuvée társaságában, ami azért is érdekes, mert pont ők voltak azok, kikkel a múlt ködében valamikor meglátogattuk Csobáncon Villa Tolnay-ék kapuját, mivel sajnos épp abban a pillanatban sokkal beljebb nem juthattunk.
Belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
06
már
A napokban volt újra szerencsénk egy nyolc tételes, egy kivétellel külhoni (ausztrál, francia, amerikai ), rapid iramban megtartott kóstolón kis társaságunknak résztvenni. A borok sorrendjét szépen felépítette a kóstoltató kolléga, akadt a palackok közt könnyedebbre hangolt új-zélandi Savignon Blanc, pont olyan, amit csak ott tudnak készíteni (ááá az a bodzás frisseség, sokan nem tudják megunni), kissé teltebb, Rajna vidéki félszáraz Gewürztraminer, majd a fehérboros előjáték után kerültek elő a nehézbombázóbb alkatúakhoz tartozó vörösek, egy jó tanninú dél-afrikai Pinotage, egy ausztrál Syrah, amit talán a legjobb formájában sikerült elcsípnünk, majd egy még súlyosabb testű Petit Syrah Kaliforniából.
Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27
feb
Megmondom őszintén a Bodri Pincészet borai nagyon régóta nincsenek benne a kedvenceink között, valószínűleg azért, mert régebben sokszor próbálkoztunk velük és körülbelül ugyanannyi csalódást is okoztak számunkra. Éppen az előző írásnál agyaltam azon, hogy akadnak olyan borok, amelyek sokáig emlékeinkbe vésődnek, egy Bodri Sauvignon Blanc is ide tartozik, sajnos nem azért, mert olyan hű de jó volt.
Néha belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14
jan
Minden borisszának az életében akad(nak) olyan bor(ok) amikre évek múltán is emlékezni tud mindenféle okokból. Vagy azért, mert padlószaggatóan jó volt meginnia vagy azért, mert olyan környezetben itta, amely egyszerűen feledhetetlen.
Néha belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02
jan
Csókaszőlőt palackban látni manapság elég ritka élmény, mondhatnánk úgyis, hogy annyira, mint a fehér csóka. Csókaszőlő árcédulát látni is hasonlóan ritka, de az már egy kicsit megdöbbentőbb élmény: egy 0.
Néha belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22
már
Több okból is szerencsésnek érezhetem magam. A borkultúrára fókuszálva az elmúlt időszakban sok olyan embert és helyet ismertem meg, melyek egyébként kimaradtak volna életemből.
Néha belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02
már
Valahogy a Hárslevelűből készült borok nem maradnak meg emlékeimben olyan konkrétan, mint az egyéb fajtákból fogyasztottak. Egyszerűen nem emlékszem olyan tételre, amelyre úgy tudnék fátyolosan csillogó szemmmel titkon elmorzsolt könnycseppű nosztalgiával gondolni, hogy igen, na az hú de jó is volt, van még belőle valahol? Talán az egyedüli kivétel a Metatéma lehetne, de az ugye egy kissé más stílus, mint a mostani szereplőnk.
Belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24
feb
A 2010-es év borászának eddigi, általam is próbált borait mindig is nagy élvezettel ittam. Ez a pincészet is azok közé tartozik számomra, amelyektől egyszerűen nem tudnak olyan bort letenni az asztalra, melyre azt mondanám, hogy ez most valahogy nem bejövős.
Belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17
ápr
Nem szokott hangulatfüggő lenni, hogy épp vörös vagy fehérbort iszom-e este, de valahogy az elmúlt hetemben olyan szépen összecsomósodtak az események létezésem vékony fonalán, hogy annyira szerettem volna legalább egy jó pohár vörösbort inni, mint egy húszévesen is megrögzött őshippi Woodstockban ébredni '69 nyarán. Nem tudtam biztosan, hogy ez a Kékfrankos mennyire képes ellazítani, csak arra emlékeztem még a Szekszárdról megmaradt szakadozott tudatfoszlányokból, hogy valamiért meg tudtuk kedvelni ezt a pincét (is).
Belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12
ápr
Árkategóriájában talán nem sok versenytársa akad a Concubinának, pláne a vörösnek. Hogy mitől ennyire szerethető ez a borocska, azt pontosan nem tudom, de hát a szeretet borok tekintetében is meglehetősen irracionális dolog.
Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«
1
2
3
4
5
...
30
31
»
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.