22
feb
1999 Szegzárdi Ó Vörös
Dúzsi Pince  |  Szekszárd

Gyönyörű rajzolattal köszönt minket, olyan sűrű egymásutánban fest figurákat a pohár falára, mint a festő, aki élete nőjét festi le éppen. Illatában érett aszalt szilva és meggy, kiegészülve egy kis kandalló elé dobott vaddisznóbőrrel. (Jobb helyeken aszondják: animális) Ízében vastag, megmaradnak az aszalt gyümölcsös felhangok, a kicsit kiugrónak tűnő alkoholos befolyásoltsággal, ami egy konyakmeggyes hatást is fellebbent. A bor glicerinédessége nagyon jót tesz az összképnek, a tanninok egészen lágynak tűnnek, de mégis a helyükön vannak.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Szekszárd
Németh Családi Pincészet
Eszterbauer Borászat
Vesztergombi Pince
Szekszárd Présház Kft.
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.