19
feb
2006 Kékfrankos
Takler Pincészet  |  Szekszárd

Tök felesleges egy szép színű vörösbor szép színéről túl sokat magyarázni: szép, aztán jóccakát. Illatában málna, de ha jobban meggondolom málnás túrórudi is, meggy és fűszerek, kevéske édesgyökér és gyömbér. A rajzolata mesés, alig vártuk, hogy belé harapjunk: szépen folytatódik a gyümölcsök által megkezdett sor, az egyik kóstoló véleménye szerint a vadmálnás fanta egy magasabb szintű, borrá változott reinkarnációja is lehetne.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Szekszárd
Szent Gaál Kastély
Domaine Gróf Zichy
Mészáros Pál
Szekszárd Présház Kft.
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.