13
feb
2004 Lojzi
Wunderlich  |  Villány

Az eddig kóstolt Wunderlich borok közül eddig ez tetszik a legjobban. Nem azért, mert valami utánozhatatlan tulajdonságot hordoz, hanem azért mert jólesik. Vannak, akik ezt úgy fogalmazzák meg, hogy "jó ivású" a bor. Én nem szeretem ezt a kifejezést, mert családom egy része fanatikus horgász és még ha a halak ívása hosszú í-vel is írandó, akkor is buta kifejezésnek érzem ezt a jó ivást. Én ezt az ívást, még a hosszú ékezet ellenére is meghagyom a halaknak. Miért nem lehet azt mondani, hogy jó inni, azt kész. Na és a bor: Szörpös illat, némi fantörpikus gumibogyóval, erdei gyümölcsökkel. Ezt megtoldja még némi dohány és bőr. Az íz valamivel lágyabb, ám mégsem rövid, de konszolidált, akárcsak a savkészlete. Legnagyobb erénye a közvetlensége.

Ajándék
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Villány
Tiffán Ede és Zsolt Pincészete
Vylyan Pincészet
Hárságyi Családi Pincészet
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.