10
feb
2006 Lesencfalui Sauvignon Blanc/ Bezerics – Németh
Németh Borház  |  Balatonfelvidék

Szép lefolyás… Aztán megelevenedik előttem egy erdőjárás, bozótjárás, és egy szép nagyra nőtt páfrány, majd némi mangó szerű jön, és az egész illat elmélyül.  Az ízében megmarad a mangó, és jön mellé egy harmonikus citrusos hatás is. A savai nagyon élővé, elevenné teszik ezt a bort, de kicsit el is uralkodnak rajta és elterelik a figyelmet. Viszont az elsőre könnyűnek tűnő bor szó szerint testet ölt, a glicerin még egy enyhe és jól elterülő édességérzetet is hozzádob a végéhez és igazán az utóízében nyílnak ki a további részletek, amely ponton az egész hangulat játékosabbá válik és jön a gyümölcsöstál-életérzés.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Balatonfelvidék
Scheller Szőlőbirtok
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.