10
feb
2003 Tokaji Cuvée – Tokajicum Borház
Tokajicum  |  Tokaj

 Aranysárgába hajló színével vigyorgott rám egy boros polcról. Fél liter, ami nagyobb alkalmakhoz is megteszi, de csak kisebb társasággal. Most pont ez kellett. Másfelől is igazi alkalmi bor, nem innám meg a hétköznapokon, de még heti egyszer sem. Nem azért mert rossz, hanem azért mert más. Illatában az aszalt gyümölcsök vezetnek, leginkább füge és a datolya, és természetesen le sem tagadhatná, hogy tokaji. Az édessége jelentős, de sajnos ez  nem igazán hagyja kibontakozni a mögöttes tartalmakat, és a bor savai is egészen kilógnak a szerkezetből, ettől valahogy az egész kicsit darabokban van, a benne lévő likőrös érzet pedig valamelyest nehézzé, morcossá teszi.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.