04
feb
2006 Teleki Rosé Cuvée – Csányi Pincészet, Villány
Csányi Pincészet  |  Villány
Könnyű, gondűző és vigyorogtató. Nem tett semmi különöset, de így volt ez jól, akkor. Egy teljesen átlagos nap volt, amikor a nagy melegben, a fűnyíró egyórás berregtetése után a homlokomról a szemembe csurgott egy kis minerális - petrolos jegyekkel kevert izzadtság. Az asztalon állt már éppen ő, az imént vették a hűtőből elő. Palackja párás volt, ő pedig hűvös, mikor a dugóhúzó a világra segítette, de ezért nem bőgött. Nyár vége volt és ez aggasztott egy kicsit. Hagymahéj színűnek csúfoltam volna, de ekkor rám nézett halvány ábrázatával és azt mondta: „Lesz még nyár jövőre is!” Különösen napos időben fogyasztható élvezettel, önmagában, vagy salátákhoz a legjobb, de érdemes próbára tenni különböző gyümölcsökkel is.
Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Villány
Vylyan Pincészet
Bock Pincészet
Günzer Tamás Pincészete
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.