20
jan
2003 Szekszárdi Kékfrankos
Tüske Pince  |  Szekszárd
"Örülünk?" - kérdeztem barátaimat, miután megbontottuk, és a legtürelmetlenebbek már jóformán az orrukra húzták a poharat. "Igeeeeeeeen, örülünk!" - hangzott a sokat sejtető válasz. És valóban, egy nagyon jól eltalált Kékfrankos ez. Ilyen "tüske" minden nap nyugodtan állhatna belé az emberbe, mert hát ez a szép, sűrű textúra, az aszalt szilva, a meggyes, kicsit fűszeres hangulat az igazán közel áll hozzánk. Meg az egész úgy fölülről, a magasból érkezik, kedves karakterrel, gondűző tanninokkal, lágyan, de magabiztosan. Filmdrámákhoz illő bor, de ha jobban meggondolom, inkább egy romantikus hangulatú horrorhoz ajánlanám. Interjú a vámpírral, hozzá egy font bélszín, héjában sült krumpli és reggelig tartó borzongás a Dóra heverőn.
Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Szekszárd
Mészáros Pál
Heimann Pincészet
Bodri Pincészet
Németh Családi Pincészet
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.