26
dec
2005 Tokaji Sárgamuskotály(Kései Szüret) – Sajgó Pince
Sajgó Pince  |  Tokaj
Összetett illat, hol rumpuncs, hol marcipán, hol valami gyümölcstorta jut eszembe. Kiakad már a szaglásom a sok jó bortól, he-he. Az íze elsőre egyszerűbbnek tűnik, de aztán itt is szabad elbizonytalanodni ám: mangós, citrusos, meg mintha az ember valami indiai desszertkülönlegességet tolna az arcába. Érdekes bor, mert az íze az első pillanatokban rövidnek tűnik, de aztán váratlanul felszabadul valami a háttérből. Na, nem egy sodró erejű böffentéstől, csak úgy spontán. Kényeztetőn édes tétel, étel mellé sem rossz vétel. Csak figyeljünk, hogy a hozzá fogyasztott desszert ne legyen édesebb a bornál!
Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Tokaj
Árvay és Társa Pincészet
Béres Szőlőbirtok
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.