12
ápr
2006 Concubina Vörös Cuvée
Németh Attila Gábor Pincészete  |  Mátra

Árkategóriájában talán nem sok versenytársa akad a Concubinának, pláne a vörösnek. Hogy mitől ennyire szerethető ez a borocska, azt pontosan nem tudom, de hát a szeretet borok tekintetében is meglehetősen irracionális dolog. Vannak persze mérhető értékek, meg ízek és illatok, de hogy végül is egy bor valakinek mitől jó, az pont annyira szubjektív dolog, mint, hogy valakinek egy nő mitől jó.
A 2006-os vörös Concubina kékfrankos és cabernet sauvignon házasítása.
Használt barrique-ban és ászokhordóban érett az anyag és felbontás után szinte azonnal intenzív illat-adagolásba kezd, pedig még bele sem ért a pohárba. Aztán csak komolyodik az ügy és sok fekete szeder, áfonya és ribizli bukkan elő. Ráharapva, az elsőre kissé erős savak hívják fel magukra a figyelmet, de az íz is hasonlóan intenzív és gyümölcsös, a tanninok okosan simulnak bele az összképbe. Kellemesen fűt az alkohol. (14%) Érett, finomra hangolt bor, hosszú utóízzel, de ha van még belőle egy másik palackunk is, azt nyugodtan elfektethetjük még egy időre.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Mátra
Szőke Pincészet
Szőke Pincészet
Németh Attila Gábor Pincészete
Losonci Pincészet
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.