24
már
2008 Nagy
Tornai Pincészet  |  Somló

A szürkebarát Somlón nem éppen megszokott jelenség, de hát végül is miért ne? A szürke korán érik, jó cukorgyűjtő és Somlón nem kell attól tartani, hogy a savak túlságosan elillannak. A Tornai Pincészet fehér címkés szériájának szürkebarátja visszafogott illatú, benne egy kis tuttifrutti, puncs és gumicukorkák. Ízlelve nehezen meghatározható, egyszerűbb képet fest, de nagyjából az illatban tapasztaltak folytatása. Nem egy könnyű bor, sűrű és kicsit nehéz is. A savak finomak és viszonylag erős benne egy minerális érzet. Tán írtuk már korábban, hogy a pincészet szóban forgó kategóriájában előfordul, hogy a borok túlságosan hasonlítanak egymásra, de ez a bor nem, úgyhogy érdemes vele közelebbről is megismerkedni. Ehhez aztán nem is kell túlságosan mélyre nyúlni a mellényzsebben, mert kevéssel ezer forint felett megvásárolható.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Somló
Györgykovács Pincészet
Inhauser István Pincészete
Somogyi Lajos Pincészete
Szent Márton Pince
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.