12
már
2005 Somlói Furmint
Szent Márton Pince  |  Somló

Nem tudom, hogy ha frissiben kóstolnék valamit a Szent Márton Pincétől, az milyen lenne, de az áruházak polcáról szinte csak alig-alig találkozni 3-4 évesnél fiatalabb borral tőlük. A somlóinak kell az idő, hogy nyugiba kerüljön, na de ennyi? Viszonylag sötét sárga színű bor, illatában egészen bizalomgerjesztő, érett, kicsit mézes és aszalt sárgabarackos, birsalmás felhangok jönnek, de mindez valami állottsággal és oxidáltsággal karöltve. Az íze erősebben megfáradt, rövid és matt, alapvetően már csak a bika savak, érdekes sóssága és némi minerális zárás tartja benne a lelket.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Somló
Kreinbacher Birtok
Inhauser István Pincészete
Molnár Pince Levino Bt.
Somogyi Lajos Pincészete
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.