30
nov
2006 Cabernet Franc
Bock Pincészet  |  Villány

Találtam otthon valami jó kis étcsokoládét, ehhez pedig éppen kapóra jött egy "ajándék ló", ez a Franc.
Hívtam az éppen körülöttünk sertepertélő nagyinkat is borozni, bár ő nem nagyon iszik bort, csak ha jó - így mondta, én meg mondom hátha...
Nagymamesz kiválóan kóstol egyébként ki mindenféle dolgokat a borokból, amiket én nem mindig, ezért aztán figyelek az észrevételeire.
Levegőztettük úgy tíz percet az áldozatot, majd hosszas borpörgetést követően összedobtuk a gondolatainkat. Krémes-vajas érzetű illat, benne aszalt szilva, tejkaramella, kis csoki, feketeszeder és nüansznyi naspolya és fűszeresség is talán. Kortyolva a vártnál cseresebb felépítmény, de igazán hosszú íz, közepes test ölelésében. Itt is jön némi csoki, aszalt szilva és fekete szeder. Nagymértű fahordóban érett az anyag, így aztán nem kell attól tartani, hogy szálka megy a nyelvünkbe tőle. Jó arányok meg egyensúly, de talán érdemes még fektetni egy darabig.

Néha belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Villány
Günzer Zoltán Pincészete
Vylyan Pincészet
Wunderlich
Vylyan Pincészet
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.