16
dec
2004 Ezerfürtű – Vesztergombi Pincészet, Szekszárd
Vesztergombi Pince  |  Szekszárd
(Figyelem! Az alábbi bort táppénzre küldtük a lefolyóba. Felhívjuk tisztes figyelmüket, hogy pusztán egyedi esetről van szó, mely egyáltalán nem minősíti a szóban forgó pincészetet, de mi csak igazat írunk!) Gondoltam, hogy barátaimnak valami különlegességet viszek, de ezt elkúrtuk. Miért kell egy három éves bornak behalni, he? Jó, reduktív is, meg Ezerfürtű is, meg nem háromévesen kéne inni? De, ha kimegy az ember Ausztriába és iszik mondjuk egy dráj járe ált Veltlinert, az azért még frissiben van. Itthon egyre több ilyen rottyon lévő bor van. Vagy a parafa dugókkal lehet mostanában ilyen temérdek probléma, és tényleg fontolgatni kéne már azt a csavarzárat, üvegdugót, akármit…? Szerintem érdemes lenne filózni rajta. Na mindegy, a színe legalább szép volt, a többi gáz, valami oxidált lötty, szinte fájt.
Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Szekszárd
Szent Gaál Kastély
Szent Gaál Kastély
Szekszárd Présház Kft.
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.