23
már
2002 Imperium Cuvée
Bock Pincészet  |  Villány

Félig-meddig vakon kóstoltuk ezt a bort, és aki vakon kóstolta, nem állapította meg, hogy ez a bor bizony villányi. Bárcsak találkoznék már egy olyan legendás MW-vel, vagy bárki mással, aki  például egy ilyen jól összerakott vörösbort bezaonosít. Állítólag van aki képes rá, mi még nem. Valószínűleg nem ittunk eleget eddig, de határozottan rajta vagyunk a témán. Meg aztán az is nagy baj lehet, hogy nem köpködjük ki a bort. Szerintem jó borokat köpködni gusztustalan dolog. Jó, jó, persze más egy sokszáz bort bíráló verseny. Múltkor ez a legendásnak tartott Isabelle Legeron majdnem felhúzott: asszem épp Spanyolországban kóstolt és fogalmzta meg általános baromságait, (bár állítólag baromi nagy szakértő) és ez az ember majdnem mindent kiköpött, de csak miután a fogai közt szürcsölt, mint valami elcseszett búvárszivattyú.. Hm... én kiraknám egy évre kapálni egy minimum 45 fokos lejtőre (a Rajna, vagy a Mosel vidékére gondoltam) ezt a némbert, hogy megtanulja: ami másnak az élete, meg a munkája, azt te ne köpködjed! Ha nem szereted a bort, igyál light cola-t!
Nem is fecsérlek több szót erre, beszéljünk inkább az Imperiumról! Cab. Franc, Cab. Sauvignon és Merlot házasítása, vagyis a klasszikus recept. 24 hónapos tölgyfahordós és hosszú plackos érlelés - mondja a címke.
Sötét, alig fényáteresztő szín, egy kis barnás árnyalattal, nagy anyagot sejtet. Illatában az öregedés diszkrét jegyei, egy halovány likőrös hangulat mellett szilva és meggybefőtt, de beleérzek feketeribizli lekvárt és epret is. Ízében húzós, erős cseresség érdekes fanyarsággal, (mint a kökény) fekete ribizli és fekete szeder. Az utóíze hosszú, ribizlis. Az egész bor elegáns és méltóságteljes, de ez a nyers vonulat furcsa benne. Viszont az egész intenzív, erős, a kotry nem veszít az erejéből, és ahogy levegőzik, egyre jobban kisimul és talán lágyul is keveset. Az alkoholérzet tán kissé kilóg, az egész korty alatt ott toporzékol. Bosszúból megittuk.

A bor ára jelenleg 3.490 Ft. az alábbi helyszínen.

Néha belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Villány
Kiss Gábor Pincészete
Günzer Zoltán Pincészete
Günzer Tamás Pincészete
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.