16
dec
2005 Somlói Juhfark – Badacsonyi Pincegazdaság Zrt.
Badacsonyi Pincegazdaság  |  Somló
Egyszerű, egyszerű, de azért mégiscsak Juhfark. Ez a fajta a nevét a fürtje után kapta, ami hengeres, hosszúkás és állítólag a Juh farkára hasonlít. Mondjuk, vidéki gyerek vagyok, de én még soha nem láttam a juhok farkát. Ám ha olyan, mint egy fürt juhfark, akkor sajnálom azt a szerencsétlen állatot. Illatában nem tülekedtek a csonthéjasok, kicsit inkább olyan öregek otthonának bukéja lebegett ki a palackból. Amúgy nem rossz kis bor ez, kissé fanyar, főként az utóízében meg van valami olyasmi, mint amikor az ember gyanútlanul benyit a MÁV-vécébe. No, de ez végül is egy férfias cucc, nem issza meg akármilyen nyámnyila nép, aki muskotályon élvez egyébként. Ezért hát el is kell viselni neki ezeket a járulékos dolgait. Ittam már jobb Juhfarkat természetesen.
Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Somló
Györgykovács Pincészet
Kreinbacher Birtok
Szent Márton Pince
Kreinbacher Birtok
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.