02
már
2007 Tokaji Furmint (Selection)
Chateau Megyer  |  Tokaj

A pincészet nevével változatlanul nehezem barátkozom meg. Nincs ebben persze semmi túlfűtött hazafias érzület, csak nem értem, hogy miért kell "sátomegyernek" nevezni, szerintem hülyén hangzik. De sebaj, bocsássuk meg ezt Jean-Louis Laborde-nak, a tulajdonosnak, mert hát az ő nevében meg benne van a bor szó magyarul, sőt még a labor is benne van, ami kell is egy ekkora borászathoz, na.
A 2005-ös évjárat - melyet szintén ebből a változatból kóstoltunk - szerintem egy jóval egységesebb, karakteresebb bor volt. A 2007-es kevésbé összerakott, és kissé ingatagnak tűnő felépítményen zavaróan mászkerál a fássága, ez a kicsit zabolázatlan tölgy-íz. Illatában egres meg tán némi naspolya. A korty elég gyorsan veszti el az intenzitását, maradnak a harcias savak, rövid citromos pillogás és erőteljes sós-ásványos befejezés.

A bor ára jelenleg 1.490 Ft. az alábbi helyszínen.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.