26
feb
2006 Noblesse Merlot
Malatinszky Kúria  |  Villány

Malatinszky Csaba oldalán nem sok információt lehet kapni erről a Merlot-ról, viszont az évszad egyik legjobb borbeszerzési ötlete megtalálható itt. A vendégkönyvben rejtették el, ez egy meglepően friss bejegyzés, február 25-ei keltezésű. Az író egyszerűen közölte a borászattal, hogy cége érdeklődik a pincészet borai után és küldjenek neki egy árlistát, plusz minden elérhető tételből kettő darab üveget. Vicces, de a megjelölt cég tényleg létezik, még a brémai cím is egyezik, úgyhogy valószínűleg ezek a rafkós Hansa városiak kereskedhetnek borral is. Kicsit fejszámoltam a német oldaluk átnyálazása után: forgalmaznak kábé úgy 60 pincészetet, ők valószínűleg küldtek mintát, mivel szerepelnek az adatbázisban. Ha csak fejenként 6 tételt küldenek ( ami nagyon alulról verdesi a minimális darabszámot ), akkor ez összesen 720 palack bor, csak úgy bemondásra. Hát nem ez lenne a Dionüszoszi bormenyország? Még a kisszobám falát is kitapétáznám a leáztatott címkékkel... És hogy ez a Merlot hogy tetszene Herr Heinernek? Nem tudjuk, de a saját tapasztalatainkat megírjuk. Kitöltve mélyrubin színű, a fajtára oly jellemző fűszeres illatban intenzíven ott van az érett meggy, a cseresznye, az aszalt gyümölcsök, a kökény mellett az ibolya is, enyhén hordós, kissé alkoholos kísérettel. Kóstolva a vastag test viszi a korty fő sodrát. Nagyon koncentrált anyag, a tanninok még kicsit szálkásak, de a savai már most harmónikusan illeszkednek a bor szerkezetébe. Hosszan tartó utóízében enyhén aszalt szilvás, konyakmeggyes, néhol zöldfűszeres fílinggel. Erős potenciállal bír ez a Merlot, jelenleg még az útjának nagyon az elején van, ezt a bort érdemes elfektetni egy eldugott helyen és majdan 2-3 év múlva elővenni újra. Hedonista partyk és nehéz sültek ideális kísérője.

A bor ára jelenleg 3.990 Ft. az alábbi helyszínen.

Néha belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Villány
Vylyan Pincészet
Bock Pincészet
Vylyan Pincészet
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.