04
feb
2001 Tokaji Aszú (5 puttonyos) – Vivamus
Vivamus Pincészet  |  Tokaj

Vivamuséknál, tokaji szinten bőven van lehetőség a gondtalan vércukorszint emelésre, erről több évjáratból, sokputtonyos aszúk, szamorodnik, fordítás, eszenciák gondoskodnak. A 2001-es, 5 puttonyos Vivamus aszú, árát tekintve az egyszerűbbek közül való. Az öt évig gönci hordóban ászkolt nyalóka az alábbi impulzusokkal látott el: sötét aranysárga színű, kissé kiegészülve egy 1891-es Rippl-Rónai festményen látható, nagyon rusnya, vörös hajú, párizsi lánnyal, vagyis az ő hajszínével. A bor illatában mazsola, fehér csoki, kandírozott sárgabarack, kevés diós sütemény. Ízében kimért édesség, narancs(héj) cukorba fujtva, és sárgabarack kompót. Élénk savkészlettel rendelkezik, nem egy oly nehéz, inkább egy frissiben lévő aszú. Hosszú utóízében előkerül egy kis mangó is, és újra felbukkan az aszalt sárgabarackos utánérzés.

Belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Tokaj
Tokaj Kereskedőház Zrt.
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.