31
okt
2005 Cabernet Sauvignon
Gere Attila  |  Villány

A 2004-es változatot kóstoltuk már ebből a borból. Az akkoriban úgy tünt, hogy kicsit több tartalmat hordoz magában, mint most ez, de ez a 2005-ös C.S. is főként a kiegyensúlyozottsága miatt tetszik nagyon. Fajtajelleges tétel, amely hasonlóan intenzívnek és érettnek mutatkozik mind ízben, mind illatban. Inkább mondható lágynak és simulékonynak, szerencsére nem kell harapni benne a csersavakat ,és megint nagyon jól elcsípett a hordóhasználat, akárcsak a 2004-es esetében. Semmi nem zavarja tehát az összképet, az illatban feketeribizlis, érett áfonyásnak tűnő vonalat az ízben a cseresznye toldja meg. Testes, hangulatos bor. Ajándéknak optimális választás, mert populáris, de mégsem egy tipikus divat-bor.

Belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Villány
Wunderlich
Wunderlich
Günzer Zoltán Pincészete
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.