18
sze
2001 Tokaji Aszú (5 puttonyos)
Angyal Pincészet  |  Tokaj

Ismét egy ajándék-bor a tokaji Angyal Pincészettől. Keveset tudni róluk, de az bizonyos, hogy van aszújuk, ami ezen az estén megkoronázta szokásos heti kóstolónkat. Nagyon összetett illatképpel vág orrba, aszalt gyümölcskommandó, mazsola, likőrös hangulat, dió, mandula, vagy egyszerűbb, ha azt mondjuk: diákcsemege, amit a nyári melegben, a zánkai űttörőtáborban a Zastava anyósülésén felejtettem. A savak érdekesen ütik át a rendkívül összetett ízt, indiai desszert, kissé megbuggyant sárbarack kompót, mézesség tör elő a mélyből. Szirupos, fenséges ital, de csak megfelelő alkalmakra. Kiválóan alkalmas édes sütikhez, illetve alaposan kiszopogathatjuk egy dekoratív hölgy köldökéből is, egy holdfénytől lucskos éjszaka kellős közepén. Perverz bor, na, értitek?

Ajándék
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.