09
sze
2006 Badarka
Szent Gaál Kastély  |  Szekszárd

Helyes natúr-papír csomagolással csábíthatja vásárlásra az emberfiát. Így tettem én is. Aztán meg is kóstoltuk ezt a szekszárdi vörösbort. A Szent Gaál Pincészet, a borvidék legnagyobb összefüggő kadarkaültetvényéről szüreteli a szőlőt és zweigelttel házasítja. Egész fürtös erjesztéssel készül a bor, állítólag így tudják legjobban megőrízni a szőlő zamatát és annak frissességét. De nézzük a bort, mely poénos és fülbemászó nevet kapott, a Badarkát. Enyhén füstös, fűszeres az illata. Nem átütő, de konkrét csipkebogyó. Ízében éretlennek tűnik, teljesen gyümölcsös, csak amitől bornak kellene lennie hiányzik kicsit. Kesernyés utóíz, lehet a házastárs is besegített. Savai erősek. Piros, inkább meggyes szín. Kár, hogy hiányos kicsit.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Szekszárd
Vesztergombi Pince
Takler Pincészet
Szekszárd Présház Kft.
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.