01
júl
2006 Gere Attila
  |  Villány

Nagyon meleg napon nyitottuk ki ezt az olaszt, levezetni kicsit az estét. Hőmérsékletére ügyeltünk, hogy frissítsen fel bennünket. Szalmasárga színezetű a bor, így aratás környékén pont aktuális. Füves, almás jegyeket szagoltunk ki belőle, igaz nem volt túl intenzív illata. Ízében marcipános jelleg, meg alma és az a villányi érzés is odamerészkedett, pedig a nagy Alföld közepén ittuk. Nincs túlspirázva, nekem rövidnek tűnt az íze és savai sem pezsdítették fel túlságosan ízlelőbimbóimat. Vannak ennél sokkal jobb olaszrizlingek is, mégis jól esett így estefelé. Kicsit fáradtnak is hatott, mi is azok voltunk, de azért nem húztuk a szánkat.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Villány
Hárságyi Családi Pincészet
Günzer Zoltán Pincészete
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.