09
dec
2004 Cabernet Sauvignon – Gere Attila
Gere Attila  |  Villány
Erre a borra mondom, hogy még az olyan tagok is rámozdulnak, akik egyébként szinte csak fehéret tolnak. A színe és a teste? Mint egy egzotikus csaj a balcsi partján - látni kell! Koncentrált egy tétel, imádni való csersavakkal. Nagyon tetszik benne, hogy egyáltalán nem telepszik rá a hordó. Ebben a nagy barrique-mániában, meg a sok fával agyonvert bor között tiszta öröm ilyen „szuverén” résztvevőbe botlani, esni, attól függően, hogy mennyit gurítunk le belőle. Hosszas jellemzéseket lehetne írni arról, hogy milyen illatok, gyümölcsök, ízek, zamatok vannak benne, mert rengeteg van. Magam elé vizionálok egy hatalmas reklámfotót, teletömve cseresznyével, szedrekkel, ribizlivel, szóval ül a fajtajelleg rendesen. Nagy bor. De tudom, a 2003-as, az , az… Na, majd azt is megkóstoljuk, de addig megisszuk ezt. De jó volna még egy üveggel most belőle…
Néha belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Villány
Kiss Gábor Pincészete
Vylyan Pincészet
Malatinszky Kúria
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.