06
jún
2007 Villányi Rosé Cuvée
Tiffán Ede és Zsolt Pincészete  |  Villány

Azt hiszem, hogy megtaláltam nyárra a legkedvesebb rosémat. Kékfrankos és Kékoportó képezi az alapot, és ehhez jön a Pinot Noir. A színe bágyadtnak és haloványnak tűnt ezen az estén, bár igaz ami igaz, csak egy gyertya szolgáltatott a színvizsgálathoz. Aztán jön az illata és nagyon lenyűgöz. Tiszta, igazán nem is összetett, de határozottan szamócás és epres, némi virágos hangulattal is feldiszítve. Sok roséban van hasonló, de soknál sajnos az íz vékonyodik jópár emeletet. Itt nem ez történt: ugyanaz az intenzitás jött az ízében, és szépen mentek tovább az illatban már megismert gyümölcsök. Meglepően hosszúnak, testesnek tűnik, a savai is teljesen együtt élnek a zamattal. Ha lassan, figyelmesen gurítja le az ember, érezhető, hogy a korty végén még egy enyhe édeskés érzet is feltapad a szájpadlásra és egy finom citrusos vonulat is kipattan belőle. Angol winespy-unkkal, Paullal ittuk ezt a rosét és kérdeztem tőle, hogy mit gondol erről a borról. Ő csak ezt tudta mondani: "Ohhh, very nice, very nice, fantastic!" Hát ja, tényleg az volt és nálunk egy ilyen rosé a rosék között 9 pontot rabol. Kóstoljátok meg!

 

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Villány
Hárságyi Családi Pincészet
Malatinszky Kúria
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.