23
máj
2006 Cabernet Sauvignon
Szent Gaál Kastély  |  Szekszárd

Vannak olyan napok mindannyiunk életében, amikor valahogy semmi sem úgy sikerül, ahogy elterveztük. Tudom, kicsit közhelyes  szöveg és pont úgy hangzik, mint egy tamponreklám, de ez mégis egy ilyen nap volt. Egy hosszadalmas kóstolás végére hagytam ezt a bort, gondolván, hogy egyre nehezedő kobakunk és szűkülő szemhéjunk helyzetét frissítjük majd általa fel. Viszont ahogy már utaltam rá, ez egy kicsit ilyen félresiklott napnak indult. És mikor az ember célba dob, vagy célba lő és már a kezében érzi a találatot,  hasonlóan mi is, néha-néha, amikor nagyon megnyitjuk borszenzorainkat, képesek vagyunk a kitöltés első pillanatban ráérezni arra, hogy milyen lesz a bor. Ehhez a vizsgálati módszerhez viszont bizonyos mennyiségű előital elfogyasztása kötelező. Aznap éppen bizonytalan érzésünk támadt. Amikor "flúgos" bort kóstolunk, mindig célszerű elmondani, hogy talán a balszerencse rakta a kezünkbe éppen ezt a hibás palackot, mindenesetre ez a C.S. zavaróan fanyar, éretlen volt és túláradóan cefrés. Dugóízű nem volt a bor, inkább enyhén csípősnek, ecetesnek tűnt.  Talán a nem megfelelően záró parafadugó okozhatta a problémát, hogy ilyen útra tért. 
A bor ára jelenleg 1.990 Ft. az alábbi helyszínen.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Szekszárd
Szent Gaál Kastély
Heimann Pincészet
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.