20
máj
2007 Le Sommelier Rozé
Malatinszky Kúria  |  Villány

Egy hiperben akadtam rá erre a rozéra, és azon rtika esetek egyike volt ez az életemben, amikor konkrétan a színe miatt vettem meg egy bort. A túlbuzgó biztonsági őr kezeit összekulcsolva megállt  már a borospolc túlsó felén, mikor az üveget a neonok fénye felé tartottam. Nem tudom, hogy az őr úr mit gondolt, vajon mire készülök az üveggel, én viszont pontosan tudtam, hogy mi lesz a sorsa az este folyamán ennek az egészen különleges pirosba hajló színű bornak. Illatában is tartalmas, erdei gyümölcsös, szamócás, kis narancsosságot is felfedeztem benne. Nem egy gyorsan elillanó illat ez, intenzív és karakteres. Az ízében, nagy örömünkre szintén nem gyengül el, hasonlóan hosszú és testes. Itt még kiegészül némi málnával is, és érdekes módon halványan citrusosnak, narancsosnak is tűnik. A savai finomak, egyáltalán nem lógnak ki, úgy tűnik, minden a helyére került.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Villány
Vylyan Pincészet
Günzer Zoltán Pincészete
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.