01
máj
2006 Tokaji Furmint
Patricius Borház  |  Tokaj

Megint sikerült egy nagyon hangulatos száraz tokajit kifognunk. Szintén nem egy tipikusan tokaji bor, talán vannak, akik hiányolnák belőle a markánsabb tokaji jegyeket, mi viszont csak ittuk, ittuk és ittuk, és közben az alábbi megállapításokat tettük: szalmasárgánál kicsit sötétebb szín, illatában mézes-virágos, aztán meg nagy örömünkre vackort is találtunk benne, és szárított almát, na meg a virágok, szóval szép. Ízében hangsúlyosan minerális és itt meg ezeket éreztük ki belőle: vadszeder, szamóca, és itt is előkerül a mézesség, odabigyesztve a tetejére. Az íz végében enyhén pörkölt mandulás az elköszönés. Olyan borocska, amit bárhol, bármikor nagy örömmel töltünk magunkba.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.