22
ápr
2005 Gemenc Cuvée
Szekszárd Présház Kft.  |  Szekszárd

Nem tudom, hogy ki fia-borja ez a Szekszárd Présház. A címkéje talán kicsit túlzásokba esik a bor ajánlásánál, de mégsem rossz élmény. 40% Cab. Franc-t, 40% Kékfrankost és 20% Merlot-t ígérnek. A színe kissé fakó,  világosabb árnyalatú, kevéske barnás árnyalattal, megjelenése alapján akár Pinot Noir is lehetne. (De ugye nem elég annak látszani!) Illatában meggy, szilva és némi fűszeresség. Ízében sokkal egyszerűbb, inkább éretlen piros bogyós gyümölcsökre emlékeztet. Élénk savú, de az ízben zavaró a halovány cefréssége és az utóízben(ami rövid és majdhogynem semleges) odatelepedő kesernye. Ha "vakpali" módjára kellett volna kóstolni, valami egyszerű Zweigeltnek tippelném inkább.

Ajándék
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Szekszárd
Takler Pincészet
Bodri Pincészet
Bodri Pincészet
Szent Gaál Kastély
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.