15
ápr
2006 Cabernet Franc
Takler Pincészet  |  Szekszárd

Leszögezzük az elején: hagyni kellett volna még állni, érni, fejlődni, pihenni! Kibontottuk. Színe szinte fekete, nagyon sötét, nagyon szép. Első szaglásra olyan, mintha mostannék folyt volna ki valami nyikorgó kosaras présből. Ezek után vélünk benne felfedezni meggyet, konyakot, kompótot, avart, áfonyalekvárt és vadászcsokit, továbbá szalonkázás hangulatát idézi fel bennünk. A szüretelt anyag mustfoka bizonyára magas lehetett, az íz végén pedig szép glicerinédesség köszönt. Azonban kóstolva a 13.5-ös alkohol túlzásnak tűnik, bár nyilván igaz. Egy kicsit több csersavval jobban a kedvünkbe tudna járni. Hirtelen startol, meg is tréfál a beütő érett  páfrányok közül kikandikáló szamócás, érdekes, ám rögtön átvált egy nem megfelelő fokozatba, ami valószínű a rossz terepviszonyokhoz való nem alkalmazkodást jelenti képzeletbeli UAZ-unkon. Bár tudjuk, az mindenhol elmegy csak a körülmények... És ennek ellenére tetszetős. Végül kijön belőle az a vajasan vaníliás homofób cukrászbácsi és megmutatja, hogy sokra viheti még évek múlva.
A bor ára jelenleg 2.690 Ft. az alábbi helyszínen.

Belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Szekszárd
Szent Gaál Kastély
Németh Családi Pincészet
Szent Gaál Kastély
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.