08
ápr
2006 Somlói Juhfark
Molnár Pince Levino Bt.  |  Somló

Gyep, friss ásás, sár, virágpor, réti virágok, földre hullott alma, kicsit fémes hangulat - mondom ezeket a dolgokat az illatáról, mert ezeket olvasom ki belőle és természetesen  jó érzés néha sznobnak is lenni. De vidéki létem és földhöz közeli attitűdöm mégis arra kárhoztat, hogy egyszerűbben is összefoglaljam: részeg csávó a Zetorral berongyolt az egzóta kertbe az oltványtermesztőn keresztül. Remélem most már mindenki érti. Az ízében - hogy komolyra forítsuk ismét a szót - a mineralitása vezet, és érdekes módon itt is inkább vadvirágos, virágporos, propoliszos, a végén meg némi fűszerpaprikával is ütközik az ember. A savai markánsak, az egész bor kemény karakterű, kissé karcos. Keményen kezd, a vége felé kerekedik egy jót. A utóíze elég rövid, de végül is nem egy mindennapi itóka.

Ajándék
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Somló
Inhauser István Pincészete
Tornai Pincészet
Györgykovács Pincészet
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.