29
már
2002 Hétfürtös Vulcanus Cuvée
Árvay és Társa Pincészet  |  Tokaj

"Ez karcol, mint a gép!" - szólalt meg valaki a háttérből. Pedig az illata milyen szép. Ezek jutottak eszünkbe: konyakosmeggy, szenilis nagyi által, pálinkában felejtett, hovatovább ebben áztatott mazsola, törkölypálinkával locsolt mandula (van ilyen egyáltalán?) és egy identitás problémákkal küszködő háromputtonyos aszú. A soron következő ez volt: " A pohár oldalán úgy mászik fel, mint a disznó!" És tényleg... Az ízéből sok minden eltűnt már, a 14.7-es alkohol dominál az illatokban beígértek helyett, a likőrös hangulat megeleveníti a számunkra gondtalan nyolcvanas éveket, mikor szüleink azt hitték, hogy tudnak igazi likőrt gyártani tiszta szeszből és aromából. Egyikünket a muter által kotyvasztott puncs likőrre emlékeztette.  Hosszas levegőztetés után azért javult a helyzet, de aztán elindultunk haza. Ez a bor tipikus példája volt annak, hogy mennyit tud elvárni egy férfiember a körítéstől és mekkorát tud csalódni a kicsomalogás után. És a végén mégis mindig minden elfogy.

Belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Tokaj
Patricius Borház
Árvay és Társa Pincészet
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.