28
már
2006 Somlói Juhfark Vulkán
Inhauser István Pincészete  |  Somló

Nagyokat fest a pohár falára, megszimatolva leginkább egy gondosan összeállított csümölcssaláta és kevéske puncs elevenedik meg,  de furcsa benne a zöld Fa szappanra(?) is emlékeztető vonulat. Kortyolva viszonylag egyszerű képet mutat, nehéz most jó hasonlatot találni ehhez az ízhez, de a savai valahogy morcossá teszik, ami azt hiszem, hogy egyáltalán nem probléma. Inkább csak ízlés  kérdése ez, hiszen mint tudjuk, a jó somlói bor eléggé egyedi stílust képvisel, ami egyáltalán nem meglepő, ismerve a borvidék éghajlati és talajviszonyait. Nem tudni, hogy a régmúltban itt elsőként szőlőt termelő kelták és rómaiak milyen borokat készíthettek, de a kaszabolások utáni élménybeszámolóknak valószínűleg megfelelő partnerei lehettek ezek a kemény karakterű, de hallatlanul tiszta borok. Visszatérve most konkrétan fenti barátunkra, ízében valahogy több földi jót képzelnénk most el, mert tekintélyt parancsoló teste szerintünk ezt kívánná meg.

Ajándék
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Somló
Kreinbacher Birtok
Tornai Pincészet
Somlói Apátsági Pince
Szent Márton Pince
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.