26
már
2006 Hárslevelű
Györgykovács Pincészet  |  Somló

Kicsit magas kénszinttel kezd, de aztán ez gyorsan feledésbe vész. Szalmasárga színű. Illatában sárgabarack, kevés méz, selyemcukor, körte, némi édes fűszeresség, és leginkább az indiai desszertekre jellemző, kicsit egzotikus valami. Az íze kevésbé komplex, sőt talán vékonyabb is a vártnál, de az ásványossága különleges, zörögnek a szánkban a kavicsok. Ebből a szempontból tehát különleges egyéniség, de a vékonyka kotry az előbbiek fényében most nem annyira passzol. A végén a glicerin azért beterpeszt és ez az édeskés zárás valahogy most jót is tesz az összképnek. Rengeteg nevettünk gyors elfogyasztása alatt, pedig vigyorexet bizrtosan nem kevert belé Györgykovács úr, mert mint tudjuk, ezeknél a boroknál nem lehet találni kézművesebb alkotást itthon.

Néha belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Somló
Somogyi Lajos Pincészete
Somlói Apátsági Pince
Molnár Pince Levino Bt.
Tornai Pincészet
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.