22
már
2006 Pinot Noir
Mészáros Pál  |  Szekszárd

Úgy látszik, hogy a szombat hajnali borkostolós postokból lassan hagyományt fogunk teremteni, mivel megint a mai este folyamán került utunkba "véletlenül" a Mészáros Pince által jegyzett Pinot. Miután kicsinyt virgonckodva végignéztük, ahogy dugótlanították az üveget, egyből a szaglószerveinket irányítottuk a poharunkra. Barátom első reakciója elég egyértemű volt: "ez olyan erdei zamócás". És igaza lőn, a pohárból a szamócák, erdei gyümölcsök sejlettek fel, majd az erős vanília illat lett a domináns némi cseresznyével. Sajnos a szaglópróba utáni ízpróba már nem hozta ezeket a tipikus Pinot jegyeket. Mindenekelőtt az alkoholérzés dominált, majd egy erős fás jelleg, ami elég hosszan maradt meg bennünk, még hazafelé is ezt éreztük. De ezt nem bántuk meg nagyon, mivel maga a bor egy szombat hajnali levezetéshez kitűnő alapot nyújtott, amit természetesen ki is használtunk.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Szekszárd
Szent Gaál Kastély
Vesztergombi Pince
Márkvárt Pincészet
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.