19
már
2004 Tokaji Furmint (Lőcse Dűlő)
Béres Szőlőbirtok  |  Tokaj

Kifejezetten utazunk mostanában a száraz tokaji borokra. Hiszen érdekes módon Tokaj tekintetében ez a kevésbé felfedezett terület ugyebár. Hja, meg már unjuk is a hatputtonyos aszút. :-) Szalmasárga színnel nyit, de vegyül bele egy kis zöldesség. Az illata jól alakul,  az érésnek és a korosodásnak egy olyan szakasza ez, ami jót tesz ennek a bornak, csak most, csak itt. Illatában réti virágot, rumos mazsolát, birsalmát, kis puncsot éreztünk. Kotryolva elegáns, jó savú, ízében alma, szőlő, és kevés mandula. Az utóízében egy zöldpaprikás érzetet is mutat, ami itt semmiféle kapcsoltban nincs éretlenségével, mert ugye ez elég érett anyag. Aztán jön még vadalma, pont olyan, mint amilyen a földemen van, a latin neve Malus Sylvestris, na az pont ilyen.

Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Tokaj
Dobogó Pincészet
Béres Szőlőbirtok
Royal Tokaji
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.