13
már
2004 Somlói Furmint
Fekete Béla  |  Somló

Alig vártuk a kidugózást, hogy kicsorduljon poharainkba az aranysárga hegylé. Mazsolás illatában ott bújkált még valami petrolos is -lehet a robikapa ott volt a közelben :) - és az oxidáltság. Íze nagyon érdekesnek ígérkezett, sajnos rányomta bélyegét kora. Birses zamat, zöldes - fás jegyekkel, amiből a fásság nem a hordóból származhatott. Hosszas íze húzós kicsit, jó darabig megmarad. Nagyjából  ott  bújkált benne az a kedves somlói ásványosság is, de mint írtam volt, már nincs a csúcson  ez a furmint. Nagyon sajnáltuk, hogy ilyen tétel került terítékre, de az idő nem használt neki. Fiatal korában biztosan ízlett volna...

Néha belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Somló
Györgykovács Pincészet
Tornai Pincészet
Somlói Apátsági Pince
Laposa Pincészet
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.