06
már
2000 Tokaji Szamorodni (Édes)
Tokaj Oremus  |  Tokaj

Egy Yorkshire Terrier mellé állítottam a palackot. A Yorki győzött, ő volt a magasabb, büszkén kihúzta magát, de csak a copfjával volt szerencséje. Igaz, ne felesjtsük el, hogy a kutyus ült. "Gyere kicsi bor, ne félj, most meg fogunk inni!" - mondtam. A kutya elég hülyén nézett rám, pedig szerintem egy tokaji borral beszélgetni nem is furcsa dolog, elvégre a jó bor is élőlény. Aranysárgába tartó a színe, illatában citromos sütemény, aszalt sárgabarack, méz és a fehér eperfa illata. Az ízében is ottmaradt az eperfa gyümölcse,  legalábbis nekem ez jött le belőle, és örültem nagyon ennek. Aztán még marcipán, de elsősorban az aszúsodott szőlőszemek, kicsit mámorító édességgel. Utóízében csemegeszőlő és almabefőtt nagyon-nagyon hosszan. A savai szépen terülnek el, frissek, vidámak. A bor ára jelenleg 1.990 Ft. az alábbi helyszínen.

Belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Tokaj
Patricius Borház
Royal Tokaji
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.