06
már
2006 Villányi Ermitage
Bock Pincészet  |  Villány

Tenyérviszketés, orrviszketés, szájviszketés, torokviszketés... Nem, ez bizony most nem egy allergia tünetegyüttese, csak az Ermitage előtti izgalom. Bizonyos csomagolású és összetételű borok ezt váltják ki belőlem, és ez nem az alkoholtartalmuk miatt van.  Az Ermitage több szempontból is egy komoly játék. Játék a borásztól, aki különböző dűlőkről szüretelt, különböző hordokból származó borokat passzintott össze. Benne van a Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Portugieser és a Kékfrankos. Elsőre ez így meredeknek tűnt, de aztán rádobtuk a dugóhúzót: A színe az rubin, nátürlihh, nagyokat rajzol a pohár falán. Az illatában érett szilva, meggy, egy kis keserű csoki, meg egy kevés lekváros bukta a menzáról. Az alkohol már átbújik az illatán is. Az íze hosszú, ebben az érett meggy a főkolompos, de van itt kevéske fűszer,  érett málna és ki tudja még mi. A tanninok érettek, de a bor összképére még ráfér némi idő, hogy kerekebbé váljon. A végén jön a lágysága, most inkább keményebb karakterű, de szép szerkezetű. A bor ára jelenleg 2.490 Ft. az alábbi helyszínen.

Belefér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Villány
Vylyan Pincészet
Kiss Gábor Pincészete
Wunderlich
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.