06
dec
2004 Cserszegtomaji Chardonnay Barrique – Németh Borház
Németh Borház  |  Balatonfelvidék
Szép tiszta szín. Lustán mozog a pohárban, nagy testű bornak tűnik. Az illata erős, súlyos, nekem kicsit hiányoznak belőle a gyümik, amik ott vannak valahol a háttérben, de csak nagyon a sarokban. A Chardonnay-ra emlékeztető jegyek csak alig-alig sejlenek fel. Túl erősnek tűnik a barrique-olás, ami az ízben is erősen jelentkezik. (Hordóval, vagy fa chips-szel történt nem tudni, de azért érdekelne.) Persze ez is ízlés kérdése, nekem ez így sok. Az ízében gombára emlékeztető színfoltok is zavaróak kissé. Amikor megbontottuk, jobban tetszett, ahogy ittuk, annyira már nem. Nem egy igazán harmonikus bor, de van akinek az ilyen jön be, azt kész.
Nem ccsó, de nem drága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
még több Balatonfelvidék
Szászi Pincészet
Scheller Szőlőbirtok
 
innen - onnan
 
Szeptember közepétől forgalomba kerültek a szekszárdi palackokba letöltött tételek, így közelről is megcsodálhatjuk az egységes üveget, amelybe kizárólag kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhetett.
Szélesíti képzési palettáját a Debreceni Egyetem.
Jó minőségű a termés, de az egyszerűbb borok nagy része Olaszországból jön majd - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a 180 percben.
Csaknem kétszáz pincészet borait kóstolhatják meg a látogatók szerdától vasárnapig, a rendezvény középpontjában idén a fiatal borászgeneráció áll.